onsdag 26. oktober 2011

USA ikke lenger storebror?

Mens USA kranglet og så vidt klarte å få til en løsning for statsgjelden som ikke er særlig bra for noen som helst klarte europeiske ledere å fremforhandle et reellt alternativ for den greske statsgjelden. Kanskje er dette starten på et vendepunkt hvor den ungdommelige entusiasmen har gått inn i trassalderen, og det igjen er visdom og erfaring som må lede veien.
Sett utenfra bærer i hvert fall det europeiske samarbeidet preg av at alle har gått inn med ønske om en løsning, i motsetning til situasjonen på Capitol Hill hvor demokrater og republikanere står steilt mot hverandre og Tea Partistene generelt er i mot alt. Demokratene vil heve skatter og beholde offentlige støtteordninger, republikanerne vil kutte støtteordningene og holde skattene i ro. Tea Partistene vil bare kutte...

Så dagens undervisende sidespor; når du hører snakk om GOP vet du nå at det står for "Grand Old Party" og er et kallenavn på det republikanske partiet.

Enda mer imponerende blir EUs innsats når man tar med i betraktningen at det ikke bare var statlige finanser og budsjetter som lå i kurven, de har også gjennomført omfattende gjeldsforhandlinger med banksektoren. Gjennom bred enighet og nedskrivning av gjeld har man dermed tatt første steg i noe som kan være en varig løsning i stedet for å bare forskyve problemet til neste budsjettrunde.

Gratulerer, og godt jobba!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar