torsdag 15. september 2011

Gammel og god (nok?)

Leser i dagens VG at den gamle skøytehelten Bjørg Eva Jensen er kritisk til at Steffen Kjærgård ikke har tatt henne ut til å sykle VM i Tempo. Hun mener han ikke har oversikt over nivået, og at uttaket kun er basert på NM der hun ble nummer to.

Vel, Bjørg Eva, det ser aldri bra ut når en utøver kritiserer ledelsen for ikke å bli tatt ut. For å si det sånn er det sjeldent en helt objektiv vurdering som ligger bak, og selve argumentasjonen blir ofte litt ensporet. I denne saken er vel ikke plasseringen din i NM den eneste grunnen til at du ikke er tatt ut, og det hjelper neppe på om du slår alle de norske 23 år gamle jentene i en test heller. Det handler nemlig ikke om hvem som er best i Norge, det handler om noen norske jenter har noe å gjøre i denne tempoen.

Og da er i mine øyne valget enkelt. Enten velger man å la være å sende noen, eller så sender man noen for å høste erfaring til senere mesterskap. Det betyr at man bruker en del penger på en utøver man håper å få noe tilbake fra, og der stiller Bjørg Eva Jensen bakerst i køen. Skal det sendes nedover en jente plukker man en 20-åring som har vist talent og vilje til å satse i årene som kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar